top of page
Importeur en servicemanotage

Why We're Great >

HIT. Heinrichs Innovations Techniek maakt een aardgerechtigd paardenleven mogelijk, geholpen door techniek.

NEW TOP CLEAN

Anders dan de Lochmatten, hoeft deze mat niet op een grindbed te liggen. De mat is vergelijkbaar met een tegel, alleen van kunststof  waardoor de hoeven van de paarden minder slijten.  Ideaal voor uw trail en paddock. Goed schoon te houden en daarom geschikt voor gebruik bij een ruif. De constructie is niet stevig genoeg om met een tractor overheen te rijden.

Montage: graszoden/toplaag verwijderen, doek voor draagkracht aanbrengen, tegel erop leggen. Afwerking met een dun laagje straatzand, zodat de noppen zichtbaar blijven. Dat maakt het makkelijker om de matten schoon te houden.

 De matten zijn van gerecycled plastic.

Ook per pallet en doe het zelf

75266211_783722332143605_321303926433382

100% GROEPSHUISVESTING

Creeer de steppe voor je paard, dat is wat het meest bij de aard van een paard past. In ons cultuurlandschap is dat natuurlijk niet altijd mogelijk. Wel is het mogelijk om een huisvesting te maken die de facetten van een paardensteppe zoveel mogelijk nabootst. Een omgeving die paarden in een kudde laat leven, met de nodige actieve beweging om voedsel te verzamelen. Een plek om te rusten, drinken, spelen en rollen. 24 uur met gecontroleerde tussenpauzes toegang tot ruwvoer. Dat is de HIT Aktivstall. Het concept dat voor het houden van gedomesticeerde paarden het meest in de buurt komt van hun geaardheid.

32243805_657150281294696_420193192634220

HIT HEURAUFE

HIT safety first is een veilige ruif die overal ingebouwd kan worden. Te combineren met een tijdgestuurde selectiepoort. Ideaal voor groepsvoeren.

36513.jpg

Computer gestuurd

Waar, wanneer, hoeveel, hoevaak eet welk paard. Dat zijn gegevens die de computer bijhoudt en stuurt. In groepshuisvesting is het belangrijk dat sommige paarden niet te dik worden en geen onbeperkte toegang hebben tot voer of weide. Andere paarden weer niet te weinig voer krijgen. De techniek maakt dit mogelijk. Ook voor grote groepen paarden. 

Schermafbeelding 2018-07-27 om 14.47.39.

Altijd water

Een gemiddeld paard drinkt 40 liter water op een dag. Met deze thermostaat drinkbakken kan de hele kudde vers water halen op een punt. De thermostaat en het warmte element zorgen ervoor dat het water niet kan bevriezen in de winter. 

IMG_2834.jpg

Het effect van paddockmatten

Paddockmatten zijn robuust en sterk en zorgen ervoor dat paarden het hele jaar, gedurende alle seizoenen, buiten vrije beweging kunnen krijgen, zonder dat de bodem kapot gaat. Deze matten voorkomen dat uw paarden in het water of modder staan, doordat ze de bodemlagen gescheiden houden en waterdoorlatend zijn. Hoeven slijten door het gerecycelde rubbermateriaal minder snel dan op straatwerk.

IMG_2830.jpg

HIT DRAIN ACTIVE AQUA

RIJBODEM

Altijd rijden op een HIT DRAIN ACTIVE AQUA bodem. Door de volledig gedraineerde oppervlakte blijft er nooit teveel water staan na een regenbui en de ondergrondse druppelirrigatie creëert de ideale vastheid van de bodem. 

hit_news2.jpg

HIT HOOIAUTOMATEN

Indiviueel tijdgestuurd ruwvoer voeren. Dat kan met de hoorautomaten van HIT. In de computer stelt u het aantal minuten in dat een paard gedurende 24 uur, hooi mag eten. Daarna regelt de computer de verdeling over de dag. Paarden eten steeds kleine porties en staan nooit te lang zonder ruwvoer. 

Schermafbeelding 2018-07-27 om 14.48.50.

HIT KRACHTVOERAUTOMAAT

Elk paard in de groep gecontroleerd op het individu afgestemd voeren. Meerdere soorten voer zijn mogelijk. Sportpaard of koudbloed krijgen dus precies wat ze nodig hebben. Porties worden verdeeld over de dag, waardoor de opname efficiënter is, maar het paard ook gedurende 24 uur gestimuleerd wordt om te bewegen tussen de verschillende voerstations.

Schermafbeelding 2019-08-16 om 19.25.25.

Beperkte toegang

Een selectiepoort van HIT helpt u met het beheersen van de toegang tot een hooigebied of weide. U kunt tijden instellen, en paarden selecteren. Zo beheerst u de weidegang van uw grasgevoelige paarden en ook kunt u de kudde spreiden in een hooigebied. 

IMG_3066.jpg
bottom of page